top of page

KURSER

Helg

Seglarkurs helg

20160710_212251.jpg

Vi seglar långt med en stor, fin segelbåt. Vi äter god mat, grillar på släta klipphällar och njuter av tystnaden. Vi lägger till i livliga Sandhamn, dricker champagne och går på SPA före middagen. Om nätterna somnar ni ovaggade till vågornas lugna kluck mot skrovet.

Hela kurshelgen är praktiskt orienterad och ni lär er de olika momenten efter hand de dyker upp. Vi går igenom seglingens grunder, sjömanskap, navigering och väjningsregler till havs, liksom olika sorters tilläggningar, ankring och hur man gör seglingen trygg och rolig för alla ombord. 

 

Med kursen kommer även förståelse och kunskap om livet ombord. Hur fungerar det med färskvatten, mat och el?

Tid. 3 dagar med start 09.00 dag 1 och avslut mellan 16.00 och 19.00  dag 3 beroende på väder.

Deltagare: 8 personer

Förkunskaper: inga förkunskaper krävs.

Kostnad: 8 900kr inkl seglarkurs, skeppare, hamnavgifter, bränsle,  kost, logi och dryck ombord på Greta. Ingår gör frukostar, 3 luncher, SPA-besök, frukt, snacks och middag dag 1. En middag på skärgårdskrog tillkommer. Ombord finns även sjöställ och flytvästar för alla deltagare. Priset inkluderar även skeppare med alla certifikat, båt- och ansvarsförsäkring för alla ombordvarande.

Båten är bäddad, bunkrad och klar för avsegling när ni kommer. Bara att flytta in och njuta!

 

Kurstillfällen framöver: 

2024

10 - 12 maj - fullbokad

17 - 19 maj - fullbokad

31 maj - 2 juni - fullbokad

28 - 30 juni - fullbokad

16-18 aug - 1 plats kvar 

Inga passande datum? Maila oss så försöker vi lösa det!

dag
Seglarkurs, heldag
Lyxbåtar Sailing

Det här är en riktig kunskapsboost, perfekt för dig som vill fräscha upp din seglingsvana inför säsongen eller som en första introduktion till segling. 

Vi ses tidigt lägger loss, hissar segel och glider ut genom Stockholm inlopp, förbi Djurgården och mot öppnare vatten. Så fort vi lämnat bryggan är det ni som styr, sköter segel och navigerar - allt med en trygg coach som finns där, visar och vägleder.  Inför lunch ankrar vi i en fin vik där vi hinner med lite praktisk teori, en god lunch och kanske ett dopp i det blå.

Under dagen lär ni er seglingens grunder, ankring, hantering av båten för motor, introduktion till båtens funktioner vad gäller motor, el, och toaletter etc, tiläggning vid brygga och mycket mer.Under dagen sköter ni mer och mer av allt som ska göras ombord själva och när vi kryssar in mot stan igen hanterar ni båten helt på egen hand medan er instruktör hela tiden finns med som trygg backup.

 

Tidsåtgång. Ca 8-9 timmar

Tid: En heldag med start 09.00 och avslut mellan 17.00 och 18.00 beroende på väder.

Deltagare:  max 12 personer

Förkunskaper: inga förkunskaper krävs.

Kostnad: 2250 kr inkl seglarkurs, skeppare, bränsle,  mat och dryck ombord på Greta. Ombord finns även sjöställ och flytvästar för alla deltagare. Priset inkluderar även skeppare med alla certifikat, båt- och ansvarsförsäkring för alla ombordvarande.

Båten är bunkrad och klar för avfärd när ni kommer. Bara att kliva ombord och njuta!

Kurstillfällen: Hela båten bokas på förfrågan

bottom of page